Tavanomainen lomapäivä. – Joskin tänään aiomme mennä aamiaisen jälkeen lavataksilla Kai Bai –rannalle, joka sijaitsee muutaman kilometrin meidän alueeltamme pohjoiseen. – Aamiaisella kyselimme ”omistajanaiselta”  saaria, joissa voisi viettää muutaman merellisen päivän. Hän suositteli saaria Koh Wai ja  Koh Mak. Wai sijaitsee lähempänä Changia, Mak jonkin verran kauempana. Hän suositteli varsinkin Koh Wai –saarta: kaunis, snorklausta, lähellä Changia. Se on kuulemma yksi parhaista korallialueista, erinomainen snorklauspaikka ja snorklaamaan pääsee suoraan rannasta! Ja majoituksia, mm. yksinkertaisia perusbungaloweja rannalla, toki myös kalliimpia hotelleja.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

”Buukkasimmekin saman tien laivaliput Koh Wai –saarelle: lähtö huomenna klo 12, kesto puolisen tuntia. Aiomme viettää siellä päivän pari ja palata sitten Changille.”

 

Nyt sitten lavataksilla Kai Bai –rannalle; lyhyt matka maksaen 2 x 50 bhatia.

 

”Kai Bae ei niin kaunis ja hiekkarantainen kuin ”meidän rantamme” Lonely Beach. Hiekka ei täysin pehmeätä vaan sen seassa paljon pieniä korallinkappaleita, pieniä kiviä. Vedessä kiviä, jossain kohtaa isompiakin, korallia, kivikkoa. Edustalla pieniä saaria, joille voi vaikkapa meloa.”

 

Lonely Beach parempi ja kauniimpi. Olimme tulleet tänne Kai Baeille uimaan, mutta se jäi kivikkoisen rantaveden vuoksi. Kivettömään kohtaan piti kävellä varovaisesti varpasillaan. Tämä ei ole ensimmäinen paikka, jonne kannattaa tulla uimaan. Eteläinen ranta jo hieman parempi kuin pohjoisempi.

 

Iltapäivällä sitten lavataksilla Kai Baesta ”Siam Beachille”, joka on Lonely Beachin pohjoisin osa (nimi tulee Siam Beach –hotellista). Täällä on ihanaa, suosittelemme! Ei ruuhkia. Meri ja vesi ja hiekka! Tosi hyvä!

 

Auringonlaskun aikaan bungalle.

 

Iltasafkalle Faeong Fa –ravintolaan, joka on varsin pelkistetty: muutamia pöytiä ja tuolia. Ja ruoka hyvää. – ”Mennessämme raflaan kissa tuli vastaan – ylväästi astellen ja korvat ylös kohotettuina – hiiri suussaan pysähtyen kynnyksellä, joka erottaa keittiön ja syömäpuolen. Ihan kuin näyttääkseen saalista ja sitten se häipyi keittiöön, jossa ruokamme laitetaan.”

 

Illasta alkuyöhön oman bungamme kuistilla yötä vastaanottamassa. – Huomenna onkin sitten lähtö Koh Wain saarelle. Huomenna uuteen paikkaan.