06.03.-07.03.2008 Koh Mak / Rannalla. Uimassa monta kertaa. Loikoilua ja kävelyä. Välillä kylällä. Paistettuja perunoita, Bratkartoffeln!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

06.03.            Illalla söimme bungalowkylämme ravintolassa ”Relax Restaurant” kalaa, punanapsijaa (punasnapperia). Aterioimme yhdessä itävaltalaisten Norbertin ja Danielan kanssa. Meillä oli todella ratkiriemukasta, ”katto oli todella korkealla” hilpeässä seurassa! Zum Wohl! Olimme hilpeässä fiiliksessä ja puhua bamlasimme saksaa, vähän englantia ja suomea.

 

07.03.            Eilinen ilta, joka venyi puolen yön korville, todella mukava! Yksi kivoimpia, mukavimpia  koko matkallamme. – Huomenna palaamme takaisin Koh Changiin; hankimme liput pikaveneeseen, hinta 450 bhatia/henkilö ja lähtö klo 10.00. Matkan kesto yksi tunti.- Ja nyt vielä kaikki irti tästä kauniista rannasta ja merestä!

 

Uimme. Iltapäivällä Anne näki meressä pieniä meduusoja. Emme olleet aiempina päivinä nähneet niitä. Emme menneet enää uimaan.

 

Bungalowkyläämme tullut suomalainen nuoripari. Jyrki oleskeli kuistilla, kun kuuli suomenkielistä puhetta: nuoripari menossa melomaan.

 

Haluaisimme niin jäädä tänne, mutta pakko palata Changiin ja pikku hiljaa kohti Bangkokia. Ennen Bangkokia käymme vielä Ayuthayassa.  – Bungastamme pääsee suoraan mereen. Täällä on todella rauhallista. Hyvä ranta. Täällä ei ole massoja, ei kapakoita eikä diskoja. Sen sijaan upeat maisemat, hyvä meri.

 

Rupattelimme suomalaisen nuorenparin kanssa: missä olemme me ja he matkailleet, mitä mielessä jatkossa jne. Sitten ohitsemme meni uusia majapaikan etsijöitä. Me, Anne ja minä, sanoimme kuin yhdestä suusta että ´noiden on pakko olla suomalaisia!` Jyrki toivotti ”hyvää iltaa!” suomeksi, he katsoivat taakseen meihin päin ja moikkasivat suomeksi. Totesimme, että hyvä bungakylä ja että tänne kannattaa jäädä! – Palatessaan ja mennessään ohitsemme totesivat jäävänsä tänne.

 

Illansuussa Norbert kertoi menevänsä tilaamaan ruokaa bungalowiinsa: paistettuja perunoita ja kalaa. PAISTETTUJA PERUNOITA!? BRATKARTOFFELN!!! – Siis mitä? Saako täältä paistettuja perunoita? Ach ja, täällähän on yksi ravintola jonka omistaa sveitsinsaksankielinen sekä ravintola (Thai-Germany), jonka omistaa saksalainen. Ravintolan asiakaskunnassa suuri osa saksankielisiä. – Niinpä jo päivällä päätimme, että menemme illalla syömään saksalaisen Peterin ravintolaan (jossa olimme jo olleet 5.3.), jossa kuulemma kannattaa iltaisin varautua jopa tunnin odottamiseen – niin suosittu se on ja ruoka hyvää!

 

Bungastamme kahden minuutin kävelymatka Peterin paikkaan. Ruokaa täytyi todella odottaa kauan, taisi mennä tunti. – Paistetut perunat maistuivat tosi hyviltä! Olisivat voineet olla vielä enemmän paistettuja ja ruskeampia, mutta olivat nämäkin mainioita. Ja vaihtelua. Anne söi paistettua kanaa, Jyrki kaksi bratwurstia, hapankaalia. Suuret annokset. – Lasku juomineen oli 450 bhatia, n. 10 €!!!

 

Kaikki valmista huomista varten. – Ulkona todella paljon hyttysiä. Onneksi myös gekkoja. Kuistilla vietimme aikaa huopiin ja pyyhkeisiin kietoutuneina – hyttysten vuoksi. Niitä on todella rankasti nyt!

 

Ja sitten pisaroita! Tihkusadetta. Vettä! Taitaa alkaa sataa. – Huomenna heräämme aikaisin, siinä seitsemän maissa. Toivottavasti huomenna ei sada. Pikavene lähtee aamulla klo 10.00 Koh Changille.