20.11.2007
Lovinassa olemme nyt olleet muutaman tunnin. Matka Balin eteläpuolella sijaitsevasta kauniista Nusa Lembonganin saarelta ensin indonesialaisella perinteisellä venellä kesti tunnin Balille Sanuriin ja sieltä edelleen bussilla tänne kesti nelisen tuntia. Matka oli melko raskas ja tie kuoppainen. Päiväunet olivat paikallaan!
Matkan rasituksen korvasivat osaltaan erittäin kauniit maisemat vuorineen ja riisipeltoineen. Jylhät vuoret ja kadunvarsien elämä. 

Ensimmäistä  kertaa tällä  matkalla olemme erittäin siistissä hotellissa. Meillä  on jopa kuuma vesi! Ja aamiainen kuuluu hintaan - puhumattakaan uima-altaasta, vaikka rannalla olemmekin. Hinta ei päätä  huimaa: alle kuusi euroa yö.
      
Tulimme juuri syömästä. Pilkkopimeää, jossa koirat haukkuvat ja muutamat matkailijat joko etsivät illallispaikkaa.
 
Huomenna olemme ajatelleet mennä seuraamaan temppeliseremoniaa, mikäli saamme kuljetuksen järjestettyä.Paikka sijaitsee neljän kilometrin päässä jossakin metsän keskellä. Hotellista luvattiin auttaa siinä. Ja sarongit pitää vielä ostaa. Saapa nähdä.

Edellisessä paikassa, saarella Nusa Lembongan, kävimme snorklaamassa ja näimme upeita kaloja ja koralleja. TV:n "Avara luonto" -ohjelman värikkäät kalat ja riutat olivat nenämme edessä.

Ainoa ongelma täällä ovat kulkukoirat - varsinkin pimeän tultua niitä tuntuu olevan. Kapeiden teiden, polkujen ja puskien siimeksestä niitä tulee ja haukkuu ja murisee! Jos nyt ei verenhimoisesti, niin ainakin meidän mielestä pelottavasti.

Balille saavuimme 12.11. Bangkokista Kuala Lumpurin kautta. - Kuta, jossa olimme ensimmäiset neljä päivää, oli meille aivan liian hektinen. Kuta on lähinnä nuorten rällästämispaikka, tosin myös muunkin ikäiset tuntuvat ottavan kaiken irti.

Kutan hyviä puolia ovat: edullinen hintataso, paljon palveluita, liikkeitä ja kauppoja, ravintoloita. Siellä voi hyvin vertailla eri paikkojen hintoja, on kyseessä sitten matkaliput, majoitus tms.

Kutan paljon kehuttu ranta on ok; toisaalta se ei ole kaunis ja usein hyvin aallokkoinen soveltuen paremmin surffaamiseen kuin uimiseen. - Meidän mielestämme se on ylimainostettu eikä mitään erityistä. Olemme nähneet monia paljon parempia rantoja!

Matkareittimme tähän mennessä:

Helsinki - Bangkok - (Kuala Lumpur/lentoasema) - Denpasar/Balin lentoasema - Kuta - Semyniak -  itse suunniteltu päiväretki  vuokra-autolla  kuljettajan kera Balin  kaakkoisosiin -  Nusa Lembongan -  Lovina.

Olemme tavanneet tosi mukavia ihmisiä kaikkialta maailmasta. Paikalliset ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia. 

Olemme pysyneet terveinä ja pitäneet hurttia huumoria yllä!

Ensi kerralla vähän yksityiskohtaisempaa tekstiä - ehkä...