10.12.2007 <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Kuala Lumpur

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

"VIHDOINKIN! Yli 20 tunnin valveilla olon jälkeen olemme Kuala Lumpurissa. Jakartan lentoasemalla odottelu ja sitten lento tänne – nyt enää mennyttä aikaa. Bussimatka kentältä Kuala Lumpurin kesti sateisen ilman ja kovien ruuhkien vuoksi parisen tuntia. Bussimatka noin 2 euroa (9 ringgettiä). Välillä liikenne tykkänään seisahtuu. Olemme menossa kiinalaiskaupunginosaan, jossa paljon majapaikkoja ja ravintoloita ja jossa muutenkin vilkasta.

 

Hotellin saaminen ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin luulimme. Lopulta menimme yhteen reppupaikkaisten hotelliin, mutta sielläkään ei ollut toivettamme vastaavaa majoitusta tarjolla, mutta tarjosivat meille seuraavaksi illaksi paikan. Ok! – Saimme vinkin, että lähellä on tilaa ja menimmekin sinne ja otimme yhdeksi yöksi. Kello nyt 21.47."

 

"...syömään kiinalaiskortteliin. Hinnat Malesiassa korkeammat kuin Indonesiassa. Ensimmäinen ateriamme Malesiassa: Anne valkosipulivihannekset 10 rm, Jyrki: chilipossua 15 rm, riisi 4 rm, kaksi pientä Tiger –olutta 2 x 7,50 rm, yht. 39,70 ja noin 10e."

 

"Sataa kaatamalla." – Nukkumaan joskus klo 00.33.

 

 

11.12.2007

 

"...Vaihdamme hotellia Wheelers Guest Houseen, siihen josta meille oli eilen luvattu majoitus 11.12. lukien. Menimme, mutta siellä ei ollutkaan meille eilen luvattua majoitusta! Respan mies ei tiennyt mitään asiasta! Eilinen mies oli luvannut laittaa asiasta lapun aamuvuoroon tulevalle työntekijälle."

 

"Onneksi Anne oli jo varmuuden vuoksi katsonut meille toisen paikan, jos emme pääse Wheeler'siin. – NiinpämenimmeHotelLee Mun' iin, jota matkaoppaan mukaan pitää mies, joka "leikkaa lehdistä kuvia ja tapetoi niillä ovet, huoneiden ja käytävien seinät."

 

"Menimme Lee Mun –hotelliin ja siellä oli tilaa. Onneksi!

 

"Ja hotelli oli todella erikoinen. Kuvia – lehdistä leikattuja – seinät täynnä aina katonrajasta lattialle saakka. Isäntä oikein mukava, boheemi ja erittäin tarmokas ja tuntuu, että hän nukkuu vain muutaman tunnin yössä. – KualaLumpurinChinaTown on todella mukava mesta." - "Huone, jossa ei ole pesu- eikä wv-tiloja, maksaa 35,00 rm. Käytävällä kaksi wc-kylppäriä . Kylmä vesi."

 

"Eräässä kadunkulmassa intialainen ravintola, johon menimme syömään kotiruokaa, jonka valmistanut itse herra itse (tietysti oikeasti perheineen). Juttelimme ja hän kertoi pitävänsä paikkaa auki vain luonasaikoihin ja sulkevan iltapäivällä tai kun ruoat loppuvat. Olimme sen verran myöhään liikkeellä, n. klo 13.30, jolloin suurin osa ruoasta oli jo syöty. Me nautimme siitä, mitä oli jäljellä: molemmille riisiä, pitkistä pavuista valmistettua kastiketta joka maistui hieman hernekeitolta, papuja, Annelle kanaa, Jyrkille kalaa ja lammasta. Ruoka sopivasti maustettua. Isäntä kyseli onko mausteista. Toki! "

 

"Havainto muutaman toven oleskelun jälkeen: Kuala Lumpur on siisti, itse asiassa erittäin siisti kaupunki. Ainakaan nämä keskusta-alueet, China Townissa ainoa paikka, joka sottaisempi ja jossa roskia, on katettu Jalan Petalning iltaisin, jolloin se täynnä myynti- ja ruokakojuja jne. Vilinää."

 

Paljon kävelyä ja kävelyä. Välillä napostelimme pikkupurtavaa intialaisista. – "Kävelyä kohti Kuala Lumpurin maamerkkejä, korkeita tornitaloja." – Kuala Lumpurissa ei juurikaan koiria, muutamia kissoja. Ei lainkaan riksoja eikä tuktukkeja (ovat varmaankin kiellettyjä?).

 

"Ilmasto on maltillinen.Nyt ei ole lainkaan kuuma. Ei sellaista hikeä kuin muualla on ollut, vaikka onkin kuuma. Alle 30 astetta, ehkä 25-27. Mikä ihana olotila!"

 

"...ja taas kotinurkilla, siis kiinalaiskorttelissa. Menimme oluelle Reggae-ravintolaan. Reggae soi- juuri ne erinomaiset regeebiisit joiden tahtiin tanssittiin silloin ennen nuorempina."

 

Kiinalaiskorttelissa aina jotakin, päivällä toki hiljaisempaa kun autoliikenne paahtaa läpi katujen. Iltaisin juodaan olutta ja nautitaan ruoasta sekä kaikenlaisten kauppiaidem kojujen ja tavaroiden ja tinkimisen iloista.  Tornitalojen alueet puhtoisia ja steriilejä.

 

"Hotellilla. Suihkussa, vettä ei tule. Veden äyskäröintiä ja pesua muovikipolla. Ihan kuin olisi kavereiden mökillä Jämsässä."

 

Nukkumaan. "Kello on n. 01.15."

 

Jatkoa seuraa, mutta hieman tiivistetympänä.

 

Melkein kuukausi kirjoittamatta... - Aiomme kirjoittaa pikakelauksen vain muutamalla lauseella, jotta saisimme blogimme ajantasalle!