Päiväkirjasta ja vapaamuotoista:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

”Eka trooppinen myrsky tällä matkalla! Trooppinen kunnon sade! Tätä ennen satanut Kuala Lumpurissa 2007! – Loppupakkaaminen; sateen vuoksi pitääkin pakata uusiksi pari asiaa. Onneksi mukana kaiken sään kestävät ”iso keltamusta ´Hullujen päivien` muovikassi sekä kovaakin rasitusta kestävä ´Alkon` muovikassi sekä monia maita ja mantuja nähnyt pieni punainen Fjällräven! – Niitä meillä on aina mukana matkoilla.”

 

Koko ajan sataa tosi rajusti. Ukkonen vetäytymässä muualle – jyristen sitten taas aika ajoin täälläkin. Bungalowimme ikkunasta merelle: melkoiset aallot… ”Tokkopa meidän pikaveneemme lähtee? Tosin täällä mennään merelle säällä kuin säällä, joten tällainen myläkkä ei liene este.”

 

Ja sitten: ”Klo on nyt 8.32. VETTÄ TULEE TODELLA RANKASTI! Satakoon nyt kaiken!”

 

Veneemme ei lähdekään pääsatamasta, joka sijaitsee pohjoisrannalla vaan ”Apinarannalta”, Monkey Beach, ihan tästä vierestä parin sadan metrin päästä. Sataa edelleen ja varsin kovaa. – Lavataksi vei meidät Apinarannalle – olimme olettaneet veneen lähtevän samasta satamasta, johon olimme jokunen päivä sitten saapuneet. Olisimme toki itse kävelleet sinne jos olisimme tienneet, että  lähdemmekin tästä nurkan takaa (olisimme tietysti voineet etukäteen kysyä mistä satamasta lähtö on…).

 

Matkaan lähtijöitä oli kymmenkunta. Pikavene saapui hieman myöhässä. Kova sade jatkui ja aallot sen kun rymisivät rantaan. Pikaveneemme lähti klo 10.30, puolituntia myöhässä. Matkan varrelta Koh Wailta mukaan otettiin ruotsalainen pariskunta mukaan. Perillä Koh Changilla, sen eteläsatamassa, olimme lähes tarkalleen 11.30.

 

Merimatkaan pikaveneellä meni tunti. Ja millainen tunti! Pikaveneemme kiidätti meidät nopeasti ja liitäen myrskyisen meren ylitse. ”Välillä tuntui, että nyt mennään veteen ja vene hajoaa! Mutta niin vain se kesti.”

 

”Läpi hyrskyjen ja tyrskyjen, aaltojen läpi ja harjanteilla, vene luovi ja mutkitteli välillä sopivia väyliä, tutisi ja välillä putosi aaltojen päälle kuin pannukattu lattiaan! Ja mikä pamahdus tästä iskusta veteen tulikaan. Pelastusliivit lähellä, jos tarvitaan.”

 

Saaria, isompia ja pienempiä, vilahti ohitsemme. ”Merellä myös päivä- ja saariretkiläisten laivoja. Sääli heitä, tällä ilmalla ei mennä snorklaamaan eikä uimaan eikä oteta aurinkoa laivan katolla.”

 

”Kauniita merimaisemia. Jylhä meri. Pikaveneessä kaksi 200 hevosvoiman moottoria, jotka kiidättivät veneemme perimetristen aaltojen läpi – välillä heiluen ja keinuen!” Koko ajan sataa.

 

Sataa edelleen kaikkialla, myös Koh Changilla. ”Meidän pikavenelippumme ei sisältänyt kuljetusta bungalowkyläämme vaan maksoimme lavataksin erikseen. Joillakin autokuljetus majapaikkaan sisältyi hintaan.”

 

Bungalowkylässä jälleen. Nyt olemme bungalowissa numero kuusi, joka ylempänä rinteellä. Ihan ok. Tämän yön olimme jo maksaneet ennen saarikierrostamme. Isäntä ja emäntä Bangkokissa ja tullevat takaisin parin päivän päästä. – Kiva fiilis; ihan kuin tulisi kavereiden luokse. Niin hyvin olemme viihtyneet tässä bungalowkylässä, Little Eden, ja niin hyvin olemme viihtyneet Koh Changilla.

 

Kymmenisen päivää kotiinpaluuseen. Lento Helsinkiin keskiviikkona 19.03. aamuyöstä. Aiomme käväistä (päivämatka  tai yöpyä) Ayuthayassa Bangkokista tai sitten suoraan täältä Changilta. Tai sitten jäämme tänne pidemmäksi aikaa ja sitten täältä suoraan Bangkokiin.

 

Sää kirkastui hieman. Harmaat pilvet hallitsevat taivasta. Viidakon yllä tummia pilviä, usvaa. – Nautimme grillikanalounaan, kävimme kaupassa. Niin mukava olo täälläkin.

 

Iltaviiden kieppeillä menimme uimaan ”omalle rannalle”, Lonely Beachin pohjoispäähän. Tunti uintia ja rannalla lojumista. Takaisin bungalle. 

 

Loppuilta ja  alkuyö alkujuomilla, safkalla ja yöpaukuilla. - Yhteen kantarafloistamme: Fae Ong, hyvin vaatimaton mutta tunnelmallinen ja hyvää ruokaa. Raflassa TV, jossa par´aikaa Englannin cupin (?) matsi, jossa Portsmouth voitti Liverpoolin ja naapuripöydän nuorimies hiuksiaan haroen ja ääneen maanitellen hikoili ja eli pelin käänteissä mukana.

Hyvää yötä!