15.03.-18.03.2008 Bangkok ja paluu rakkaaseen koti-Suomeen 19.03.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

15.03. lauantai. - Puolenpäivän kieppeillä vaihdoimme parempaan ja halvempaan huoneeseen (550 bhatia). Olimme koko loppuajan tässä samassa majapaikassa, Four Sons Village. Hyvä sijainti. Kaikki lähellä. Ja mikä vielä mukavaa, bussilla 3 pääsi vähän matkan päästä viikonloppumarkkinoille. Vain lyhyt kävelymatka pysäkille. – Paikallisbussilla 3 pääsee näille markkinoille puolessa tunnissa täältä Banglamphusta, siis ”Khao Sanin” alueelta. - Aamupäivällä pystyi vielä hyvin koluamaan "melko rauhassa" tätä tosi suurta markkina-aluetta, mutta jo puolelta päivin se oli jo täpötäynnä – sekä paikallisia että turisteja. – Kaikkea mahdollista tarjolla. Tinkimällä sai useimmissa paikoissa huokeita hintoja vieläkin halvemmiksi!

 

Bangkokissa kävelimme paljon, oleskelimme, kuljeksimme, tsekkasimme ja kolusimme kauppoja, ostimme. Hyvää safkaa. Tuliaisia. Toki jotakin hyödyllistä itsellemmekin ja kotiin. Tuhottomasti väkeä. Hyviä makunautintoja. Hierontaa.

 

Bangkok on meille varsin tuttu paikka. Nyt me vain oleilimme ja kävelimme. Joitakin nähtävyyksiä katsoimme ulkopuolelta, mutta emme varta vasten mennyt katsomaan ainuttakaan. Olemme aiemmilla, varsinkin ensimmäisellä matkallamme kauan sitten, nähneet ja käyneet lähes kaikissa Bangkokin nähtävyyksissä.

 

Mukavaa ja rentoa. Ei kiirettä minnekään. Ei  enää aikatauluja (paitsi yksi: lento takaisin rakkaaseen koti-Suomeen). Viime hetken tuliaisia ja ostoksia itsellemmekin: hyviä ja halpoja arkivaatteita. – Hyvää ruokaa ja juotavaa.

 

Ruokailuhetket ovat parasta antia maassa kuin maassa – tai ainakin useimmiten ja useimmissa maissa. Neljän ja puolen kuukauden matkamme aikana koimme todellisia herkkuhetkiä, erityisesti Thaimaassa ja Kambodzassa.

 

Matkastamme on jäänyt hyvä maku suuhun.

 

Mielessä jo uusi vuorotteluvapaa loppuvuodesta 2008. Mietimme jo seuraavia matkakohteita…

 

18.03.2008    Annelle kauniit korut ”hopeakadulta”: hopeinen kaulakoru ja hopeinen rannerengas. Erittäin kauniita. – Kaulakoruun Anne halusi punaisen riipuksen. Sellaista ei meinannut löytää mistään. Palasimme takaisin ”hopeakadulle” erääseen liikkeeseen, jossa olimme jo aiemmin käyneet (me kävimme melkein kaikissa ”hopeakadun” liikkeissä). Siellä oli riipus, johon Anne oli ihastunut ja nyt kävimme hakemassa sen. – Ne sopivat niin hyvin Annelle!

 

Lähdimme hyvissä ajoin Bangkokin kansainväliselle lentokentälle. Bussi läheltä Khao San –katua lähti klo 20.45 (aikataulun mukainen lähtöaika 21.00!); bussiliput hankimme eilen – lipun hinta 150 bhatia  - ja meitä neuvottiin saapumaan lentokenttäbussille viimeistään varttia vaille. Nyt sitten selvisi miksi! Kello yhdeksän bussi lähtikin varttia vaille yhdeksän, lähes tyhjänä.

 

Bangkok loisti valomerenä pimeässä illassa, valot ja värit, jotenkin lumoavan näköistä. – Matka lentokentälle kesti noin tunnin.  

 

19.03.2008 Bangkok, lento rakkaaseen Koti-Suomeen!

 

Finnairin lento Helsinkiin lähti 19.03. kello 01.00. Kone aivan täynnä ja suurin osa matkustajista oli muita kuin suomalaisia, menossa Helsingin kautta muualla Eurooppaan, Amerikoihin…

 

Helsinki-Vantaan lentokentällä. Hiljaista.

 

Matkatavaroita odottelemassa oli varsin vähän väkeä. Suurin osa samassa koneessa olleista matkustajista oli todellakin läpikulkumatkalla jatkaen Helsinki-Vantaalta matkaansa muille maille. Todella hyvä reitti Finnairin ja koko Suomen kannalta - ja tietysti meidän ja muunmaalaistenkin matkailijoiden kannalta.

 

Helsingissä oli talvi. Kylmää ja hieman lunta. – Myöhemmin saimme kuulla, että Etelä-Suomessa ei ole ollut lainkaan lumitalvea. Ja että lumi tuli vasta maaliskuussa ja että kovia pakkasia ei ole ollut lainkaan, kylmimmät vain noin kuutisen astetta! – Ja me toimme mukanamme talven ja lumen!

 

Niin mukava ja lämmin tunne! Jälleen rakkaassa koto-Suomessa!