Dalat
 
Hoi Anin mukavasta pikkukaupungista menimme linja-autolla vuoristoon, Dalatin kaupunkiin. Dalat sijaitsee hyvällä ja kauniilla paikalla miellyttävässä ilmastossa vuoristossa. Tänne eurooppalaiset, varsinkin ranskalaiseliitti ja hallintoväki, aikoinaan vetäytyivät pakoon Vietnamin helteitä ja itikoita. Ilmasto varsin eurooppalainen.
 
Dalat ei kaupunkina ole kummoinen. Järvi keskellä kaupunkia jakaa sen erilaisiin kaupunginosiin ja antaa sopivan tuulahduksen kesähelteillä. Tänne tullaan lähinnä luonto- ja vaellusretkille, toki myös kuureille eli kylpyläelämää viettämään. 
 
Ympärillä tosi kaunis vuoristo, metsät ja jyrkät kapeat kiemuraiset vuoristotiet. Nyt talvella ei vesiputouksissa vettä, luonto kuivaa. Tänne pitää tulla kesällä!
 
Meillä oli liian suuret odotukset ja väärä vuodenaika. Petyimme, koska vierailuaikamme oli väärä ja emme voineetkaan tutustua luontoon, putouksiin. Tänne pitää tulla silloin kun luonto on parhaimmillaan, esim. lähellä sijaitsevissa vesiputouksssa vettä, metsät reheviä.
 
Mutta: meno- ja paluumatkan henkeäsalpaavat maisemat, jotka ihan oikeasti välillä salpasivat hengityksen - ajoihan bussimme ihan jyrkänteen reunalla!!! ja aika kovaa!!! - Maisemat lumosivat kauneudellaan! Ja niin eurooppalaista metsämaisemaa...
 
Dalatin matkamme jäi siten vain pariin päivään. Sieltä jatkoimme merenrannalle Muinen kaupunkiin.
 
Muine
 
Tänne tulimme löhöamään! Rantalomalle. Mitään muuta täällä ei olekaan kuin ranta, kite-surfareiden paratiisi ja punaiset dyynit, jotka olivat auringonlaskun aikaan todella kauniit.
 
Muinessa meri myrskysi aluksi emmekä siten päässeet siten kunnolla ja paljoakaan mereen uimaan. - Vaihdoimme toiseen hotelliin paremmalle paikalle (ja tietysti kalliimpaan, huomattavasti kalliimpaan ja itse asiassa koko matkamme kalleimpaan! No kerranhan sitä eletään). Tämä toinen hotelli oli ollut auki vasta kolme päivää ja olimme siten ensimmäisten vierailijoiden joukossa. Ja tässä paikassa oli uima-allas. Huoneistomme oli mukavalla paikalla ja altaalle pari askelta. Yksikerroksinen ja bungalowtyylinen.
 
Muinessa ei ole itse asiassa mitään muuta kuin ranta ja hotelleja ja ravintoloita. Perusturistikamaa. Tänne Muineen tehdään Suomestakin valmismatkoja. Aurinkolomaa - ei muuta. Mutta kyllä tällaiseenkin kyllästyy - me tarvitsemme äksöniä!
 
Ja sitä me lähdemme nyt hakemaan Ho Chi Minh -kaupungista tai kuten yhä sanotaan Saigonista! Saigon ruuhkat - täältä me tulemme!