17.02.2008, Siam Reap, Annen syntymäpäivä

Meidät noudettiin bussille klo 07.15. Matkan piti kestää 5,5 tuntia, mutta kyllä siihen (taas) kauemmin meni - 6,5 tuntia. Bussi pysähtyi matkalla kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla pysähdyimme pienellä torilla, jossa (tietenkin) myyjät olivat heti kimpussa. Paljon nuoria tyttöjä ja poikia myymässä hedelmiä. Varsinkin tytöt tosi suloisia. Ja
huumorimielellä liikkeellä! Vaikka kovasti yrittivät saada hedelmiä kaupaksi eivätkä saaneet, eivät hymyt loppuneet. Toisella pysähdyspaikalla oli muutama myyntikoju, mutta kukaan ei edes yrittänyt myydä mitään. Lehmät kulkivat ruokaa etsimässä. Matkan varrelle kaikki oli todella kuivaa ja lehmät nälkiintyneitä (niin kuin
täällä kaikkialla). Maasto oli alavaa ja  roskaista. Alastomia lapsia jokapuolella.

Siam Reapiin saavuimme klo 14.20. Tuk-tuk- ja motokuskit olivat heti valmiina viemään "siihen hyvään hotelliin, joka on siisti ja halpa" ja joka -tietenkin- maksaa heille provikan. Me olimme miettineet valmiiksi yhtä paikkaa, mutta kuskimme sanoi, että "kaikki" turistit menevät vanhan kauppahallin alueelle ja niin me sitten paääimme lähteä katsomaan "hänen" hotelliaan. Se oli kyllä kiva ja siisti, mutta pidimme sitä liian kalliina (siellä oli kyllä myös halvempia huoneita, mutta ne olivat täynnä), toinen oli täynnä ja kolmatta vähän mietimme, mutta jäimme kuitenkin. Se oli kaisla"rivitalo", jonka pihassa oli lootus- ja lummeallas. Kylppäri ei ollut mieleen, muuten se oli ihan OK.

Kaupungilla kävellessä kävimme katsomassa joitakin muita majapaikkoja ja valitsimme huomiseksi uuden. Tosi siisti, lämmin vesi, jääkaappi ja telkkari. Yhtä "kallis" kuin ensimmäiseksi katsomamme (tuk-tuk-paikka), mutta paremmalla paikalla ja aamiaisen kanssa (pienella lisähinnalla} loppujenlopuksi halvempi.

Sitten, kun tiesimme, että huomenna meillä on kiva majapaikka, menimme viettämään Annen syntymäpaivää. Kävimme ensin drinkilla ja sen jälkeen syömässä kivassa pienessä ravintolassa, jossa oli sopivasti sähkökatkos ja saimme ruokailla kynttilänvalossa.

Hyvää syntymäpäivää, Anne!



<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />