<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

22.11.2007 Pohjoisrannalla Lovinassa

Tulimme toissapäivänä Nusa Lembonganin saarelta tänne Lovinaan. Nusa Lembongan sijaitsee Balin eteläpuolella. Se on erittäin köyhä saari, joka elää pääasiassa merilevän viljelystä (ja tietenkin turismista). Merilevä on ainoa kasvi, jota viljellään vedenpinnan alla.

 

Nusa Lembonganissa kävimme snorklaamassa ja näimme upeita kaloja ja koralleja. “Avaran luonnon” värikäs merenalainen elämä oli silmiemme edessä.

Lovinassa kävimme seuraamassa temppeliseremoniaa paikallisen perheen kanssa ja se oli mielenkiintoinen ja värikäs tapahtuma - olimme ainoat turistit. – Olemme olleet myös katsomasssa merellä delfiineita, mutta näimme vain kaukaa muutamia, sillä meidän piti palata ennen aikoja takaisin rantaan. Aikamoinen aallokko yllätti ja kaikki veneet joutuivat palaamaan rantaan.

 

 

23.11.vuokrasimme taas auton kuskin kera ja lähdimme päiväksi katselemaan vuoristoa, vesiputousta, kuumia lähteitä, tietenkin temppeleitä yms.

 

24.11. olimme jälleen snorklaamassa. Myös Lovinassa on hyvä “akvaario”. Täällä näimme myös meritähtiä, joita emme Nusa Lembonganissa nähneet.


25.11. vuokrasimme taas auton ja kuskin ja kävimme katsomassa mm. Batur-vuorta ja vuoristoa ylipäätään. Vuoristossa satoi ja näkyvyys oli heikko. Päätimme matkamme Ubudiin, Balin sisämaassa sijaitsevaan kaupunkiin.