17.12.2007 Pangkorin saarelle<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

“Nukuimme tosi sikeästi heräten vasta kellon soittoon 7.00.” – “Hyvästit Leelle ja hissille. Hissi ei liikkunut. Epäkunnossa? Olimme viidennessä kerroksessa ja sinne pääsee joko hissillä tai kapeita paloportaita pitkin, jotka Lee oli näyttänyt meille tullessamme hänen “guest houseensa”. – “Mun Lee kipaisi jonnekin portaita alas selvittääkseen asiaa. Painoimme nappulaa ja hissin liikeääni kuului. Sitten alas. Alhaalla odottikin Lee ja hänen tyttöystävänsä – peläten, että meille olisi tapahtunut jotakin hississä. – Me puolestamme ihmettelimme, kuinka Lee oli ehtinyt näin nopeasti alas!”

 

“Bussi Pangkoriin lähti hieman myöhässä ja oli täynnä. Matkalta mukaan tuli  pariskunta, nuorehko pari, joka oli niin suomalaisen näköinen kuin olla ja voi.”

 

 “Maisemien katselua. Siistiä luontoa. Moottoritie hyvä ja sitä laajennetaan ja maisemoidaan. Moottoritien tienvarret tyylikkäitä, huoliteltuja – niistä pidetään hyvää huolta. – Välillä uni vei voiton maisemista. Matkan kesto neljä tuntia.”

 

“Linja-auto Lumutissa n. 13.30. Linja-autoasema ja satama ihan vierekkäin. … Liput Pangkoriin, saarelle johon nyt menemme. Edestakaisen lipun hinta 10 ringgettiä, hieman yli kaksi euroa. Lipuillamme pääsemme takaisin mantereelle parin päivän päästä, kun jatkamme kohti Pohjois-Malesiaa, Georgetownia ja Butterworthia.”

 

Lauttamatka kesti runsaat puolituntia. Pangkoriin tultuamme otimme taksin Nipah –nimiseen kylään. Tarjosimme taksikuskille tuplahintaa, koska luulimme matkan maksavan sen verran, mutta hän oli niin rehellinen että palautti puolet rahoista meille takaisin.

 

Tsekkasimme muutamia majoituksia; suurin osa pieniä bungalow-kyliä. Vaikuttaa hiljaiselta ja mukavalta paikalta – ei kaupunkien ruuhkia. Oma rauha! Eikä kaikenmaailman kauppiaita, tyrkyttäjiä, ruuhkia…Vain me kaksi ja kaunis luonto ympärillä. Kivaa ja ihanaa.

 

“…Valitsimme ‘Sunset View Chalet’ –bungalow-kylän, 60 ringgettiä yö, noin 12 euroa. Olemme ainakin kolme päivää. … Saarilaisista suurin osa muslimeja, joka näkynee ravintoloiden ruoka- ja juomatarjonnassa. - Lounaalle; menimme Warong Manskor –ravintolaan, muslimipaikka, joten emme saa ruuan kyytipojaksi olutta! Bussi- ja lauttamatkan jälkeen olisi kylmä huurteinen kyllä maistunut!”

 

Ruoan jälkeen tsekkaamaan paikkaa. Kaksi rantaa. Kaunista. Viidakko, joka peittää läheisen vuoriston,  ihan bungalowimme vieressä. – Hieman kauempana, “toisella rannalla parin sadan metsin päässä puolestaan apinoita. … Myöhemmin saimme tietää, että se on apinaranta, jossa apinoita aamulla ja taas auringon laskeuduttua. Villejä apinoita, jotka tulevat tässä kylässä moniin paikkoihin – eivät onneksi juurikaan valoisaan aikaan kovin lähelle ellei niitä sitten ruokita.”

 

“Törmäsimme suomalaiseen pariskuntaan, siihen nuoreenpariin joka oli ollut samassa linja-autossa. He ovat matkalla kolme kuukautta, aloittaneet matkansa Mauritiukselta jossa osallistuneet kavereidensa häihin. Heidän tärkein matkakohteensa tällä reissulla on <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Australia ja surffaus. Menevät jonnekin Sidneyn alueelle.”

 

“Oluelle Horizon Restaurant’ssa, iso Tiger 13 ringgettiä. Täällä Malesiassa alkoholi suhteellisen kallista, Indonesiassa halpaa. Indonesia oli halpa kaikessa!”

“Tämä saari on varsin pieni. Pyöräilee ympäri parissa tunnissa; pyöräreissu kuitenkin rankka, joten me jätämme sen väliin. Muutakin tekemistä on – kuten olla tekemättä mitään…Mukava ja rauhallinen. Viidakko ympärillä. Lintujen ääniä kuulee.”

 

“Juttelimme jälleen suomalaisen nuorenparin kanssa. Olivat käyneet monessa eri paikassa tsekkaamassa majoituksia. Huokeita ei ollut enää tarjolla; olivat sitten ottaneet bungalowin samasta paikasta, jossa mekin olemme.”

 

Täällä mm. lintuja, joiden englanninkielinen nimi on hornhill. Melko isoja ja nokallakin kokoa. Majapaikkamme henkilökunta - ja bungalowien asukkaat niin halutessaan - heittelee leivänpalasia niille auringonlaskun aikaan. Linnut tulevat joka päivä majapaikkamme ohi menevän tien vieressä olevalle linjajohdoille odottamaan leipäannostaan: nappaavat upeasti eri asennoissa ollen ilmasta leivän palasia. Niin matkailijoiden ja henkilökunnan kuin itse lintujen iloksi ja huviksi.”

 

Ruokailua. Kävelyä. Rentoilua. Aiomme huomenna mennä snorklaamaan. Joko yksin tai sitten tutuksi käyneen suomaispariskunnan kanssa. Aiemmin tänään rannalla kävellessämme olimme tsekanneet snorklausmahdollisuuksia; eräs paikallinen oli tarjonnut snorklausta hintaan 60 ringgettiä / kaksi henkeä. Majapaikastamme sen sijaan meille tarjottiin 30 ringgettillä / kaksi henkeä. -  Nukkumaan; luonnon äänien tuuduttaessa meidät uneen.